| TR | EN | E-Bülten
Şarap Dostları Derneği "II.Ulusal Türkiye

Şarap Dostları Derneği "II.Ulusal Türkiye'nin En İyi Genç Şarapları Tadımı"

19 Mart 2011- Four Sesons Hotel /ISTANBUL

OIV Onursal Başkanı Robert TINLOT'nun katılımı ve önderliğinde, Türkiye'den 22 Üretici Firma'dan 124 şarabın katıldığı kapalı tadımda 2009 ve 2010 yıllarının genç şarapları kapalı olarak tadıldı. Bu bağlamda, Türkiye'de bir ilk gerçekleştirildi. 22 üretici firmanın değerli yetkilileri ve şarapları bir araya getirildi.

Amaç, öncelikle şarap severlerin buluşmasını sağlamak ve Türk Şarapçılığının geldiği düzeyi sektörle birlikte değerlendirmekti. Tadım OIV tarafından öngörülen temel koşullar göz önüne alınarak gerçekleştirildi.

Tadımın felsefesi : Tadımda, özellikle üreticiler tadımcı olarak değerlendirdi. Şarap üreten, uluslararası yarışmalara şarap gönderen üreticilerin bizzat bu duyguyu yaşamaları arzu edildi.

Sistem olarak, OIV tarafından önerilen 100 puan üzerinden pozitif puanlama uygulaması benimsendi. Tadımcılara 15-20 örnek tattırıldı, OIV tarafından profesyonel tadımcılara önerilen günde 40 örneğin geçilmemesi kuralına uyuldu.

ŞARAP DOSTLARI DERNEĞİ "II. ULUSAL TÜRKİYE'NİN EN İYİ GENÇ ŞARAPLARI TADIMI'' SONUÇLARI

Değerlendirme :
    - Tadım sonuçlarının değerlendirilmesinde Madalya dağılımında aşağıdaki puanlama dikkate alındı :
    - 90 puan ve üzeri : BÜYÜK ALTIN
    - 85 -90 puan arası : ALTIN