| TR | EN | E-Bülten
Vinkara’nın Kalecik Karası 92 Puanla En İyi Kırmızı Şarap

Türk üzümlerinin tüm dünyaya tanıtılmasını amaçlayan Vinkara, Ankara'daki bağlarında yetiştirdiği Kalecik Karası üzümünden elde ettiği mahzen serisi Kalecik Karası şarabı ile Master of Wine Weekend İstanbul'da 92 puan alarak en üst sıraya yerleşti.

İkincisi bu yıl 5-8 Mayıs 2011 tarihlerinde gerçekleştirilen Master of Wine Weekend İstanbul'da Vinkara'nın mahzen serisinden Kalecik Karası (2009), "yerli üzümlerden kırmızı şaraplar" kategorisinde 92 puan alarak listenin en üst sırasına yerleşti.

Yedi şarap uzmanını bir araya getiren etkinlikte 21 firmanın toplam 188 şarabı değerlendirildi. Kalecik Karası üzümünü yepyeni bir buluş olarak nitelendiren uzmanların "etkinliğin şarabı (wine of the event)" olarak seçtikleri Mahzen Kalecik Karası, Vinkara bağlarının Kızılırmak'a yamaç olan özel parsellerinden seçilmiş yüksek kalitedeki Kalecik Karası üzümlerinden üretildi.

Birçok otel ve restoranın şarap danışmanlığını yürüten şarap uzmanı Peter McCombie Türkiye'de şarapcılığın 20 yıl öncesine oranla çok geliştiğini belirterek "Dünyada şarap sektöründe önemli yer edinebilecek kadar yüksek kalitede Türk şarapları üretiliyor" dedi. Dünyanın en önemli şarap uzmanlarından Ned Goodwin ise etkinlikte Vinkara'nın mahzen Kalecik Karasını en iyi şarap olarak niteledi.

Vinkara, Ankara Kalecik'te bulunan 420 dönümlük bağında Kalecik Karası, Öküzgözü, Boğazkere, Emir ve Narince üzümleri ile Cabernet Sauvignon, Chardonnay, Merlot, Sauvignon Blanc ve Riesling gibi dünya üzümlerini yetiştiriyor ve en son teknolojiyi kullanan tesislerinde yılda 1 milyon 40 bin litrelik üretim yapıyor.